Det er med meget stor sorg, at vi har modtaget besked om at Bendt Knudsen døde mandag aften den 8. januar.
-
Bendt har gennem mange år bidraget med artikler og oplysninger til Vangede Avis. Bendt blev gennem årene til en meget personlig ven af os, og vi har nydt mange timer sammen både i hans lejlighed på Nybrovej og når han traskede helt ned til os på kontoret - de sidste år med sin rollator. Der er også rigtig mange Vangedeborger, der har nydt at få en hyggelig og tit sjov snak med Bendt på hans daglige ture rundt i Vangede.
-
Bendt nød at kunne komme rundt med sin rollator og tog også mange ture rundt i Nymosen. Når vi spurgte om han nu havde sin telefon med, hvis han nu fik brug for hjælp, så svarede Bendt det behøvede han ikke, for skulle han falde om i Vangede var der altid en Vangedeborger der var parat til at hjælpe.
-
Bendt var en af de rigtige Vangededrenge født i 1930 og opvokset med lossepladsen, batterifabrikken, grusgraven og dermed været med i en periode hvor Vangede virkelig har forandret sig. Bendt, hvis far var kirketjener ved den gamle kirke, er født i det gamle stråtækket hus på Vangede Bygade, som idag huser Charlotteklubben. Vi mødte tit Bendt når han sad oppe på toppen af bakken, kiggede ned på huset og tænkte tilbage til sine drengeår.
-
For nogle år siden havde vi nogle udflugter til det gamle vandtårn på Ræveskovvej, og da vi fortale Bendt om det, glødede det i hans øjne, mens han sagde, at det ville han gerne opleve, men hvordan skulle han klare det med rollatoren. Men det gik med lidt fælles hjælp og sikke skøn tur vi havde.
-
Bendt blev vildt overrasket over, at han derfra kunne se hele hans dejlige Vangede og vi andre fik en masse fortællinger om det han kunne genkende. Bendt var et rigtig godt leksikon, som vi tit har brugt og han var altid villig til at hjælpe. Her i november, da vi var igang med Vangede Avis' vinterudgave, havde vi igen noget vi lige skulle spørge Bendt om, så vi ringede, men desværre kunne hans datter fortælle at Bendt var indlagt og at han havde det rigtigt skidt.
-
Så vi har tænkt meget på Bendt og famlien her henover julen og ventede og håbede at de ville ringe og fortælle at Bendt kunne få besøg, det gik desværre anderledes da Anette ringede tirdag og fortalte om Bendts død.

Bendt har jævnlig sagt, at han syntes det var sørgeligt, at han efterhånden havde mistet mange af sine venner og bekendte i Vangede og han synes, at det var hårdt at gå til de mange begravelser.
-
Nu er det så vores tur til at følge Bendt på vej og det sker ved bisættelse i Vangede Kirke fredag den 19. januar kl. 12.30.
-
Foto: Bendt som vi husker ham

Med venlig hilsen
Vangede Avis

Slut


Miriam Joensen skal være præst i vangede Kirke fra december 2017 til og med marts 2018.

Miriam er nyuddannet, så Vangede bliver hendes første menighed. Hun er dog ikke helt grøn i kirkelige kredse, og har arbejdet i den danske kirke i Argentina. Miriam har også studeret i Libanon, så kirken får en præst med internationalt udsyn.

Miriam er 35 år, og er for nyligt kommet fra barsel. Hendes mand er sognepræst i Kastrup.

Miriam Joensen er officielt indsat som præst i Vangede Sogn, det skete ved en festlig gudstjeneste.

Slut


Gentofte Lokalhistoriske Forenings sidste temahæfte handler om Vangede og Dyssegård.

Temahæfte kan købes på Gentofte lokalhistoriske foreningens hjemmeside: lokalhistoriegentofte.dk, eller man kan ringe til 41598416/81613690.

Man kan også købe hæftet hos Glarmester Torp, Vangede Bygade 39, hvor der er åbent tirsdag til fredag kl 14-16.

Det koster 100 kr.

Slut


Kan du finde dig selv på billedet - klik?

Vejret var perfekt til en rask gåtur, her før jul ...og det benyttede mange sig af. Ca. 350 deltagere viser, at den gamle traditionsrige julegåtur gennem Vangede, stadig lever i bedste velgående.
Turen har også opnået interesse fra folk der kommer langvejs fra. Det kunne man høre under den festlige lodtrækning (se billedet), hvor en hel del præmier gik til netop denne gruppe.
- godt gået Vangede!
-
(Søndag 10. december 2017)
Årets julevandring bliver arrangeret af Vangede Bycentrum med hjælp fra DUI, Charlotteklubben, Spejderne ved kirken, Sportscaféen GVI, IdéHuset og Vangedes Venner

Slut


Kunstudstilling i Café Caféen i december 2017 og januar 2018.

Alle er velkommen til fernisering lørdag d. 2. december kl. 14:00-16:00

Dan Fischer var en af sin samtids store billedkunstnere.

Hans karriere forløb i efterkrigsårenes vilde periode, hvor nye kunstretninger og -ismer opstod i lyn-tempo.
Dan Fischer var med i forreste række og man kan godt betegne hans kunst som lyrisk realisme. Især må man beundre værkernes spontanitet, de elegante strøg og de lette farver. Selv i dag virker hans malerier og akvareller overraskende moderne.
Han levede og arbejdede hele sit liv i Hellerup og var ved siden af sin kunstneriske virke, en ivrig sejlsportsmand i Hellerup Sejlklub. Han døde 17. november 1987, i Gentofte.
Der er nok en hel del i Hellerup og Gentofte, der kan huske ham og som nu får mulighed for et kunstnerisk gensyn.
Men alle kan med glæde stifte bekendtskab med en af dansk malerkunst store mestre.
-
Det er Dan Fischers søn Thomas Fischer samt barnebarnet Caritas Fischer, der har udvalgt motiverne til denne mini retrospektiv udstilling.

- se Dan Fischers hjemmeside

Slut


Se fotos på Youtube:


Klik her og se fotos på YouTubeMere ...