Nekrolog:

Danse-John
Af Bente Yvonne Olsen (Johns søster)

John August Olsen blev fø den 3. juli 1944 på Snogegårdsvej 8H, og Vangede forblev hans bosted hele livet. Han var søn af August og Edith Olsen, og han havde en bror, Kaj, fø i 1941 og en søster (mig), Bente, fø i 1942.

Som 10-årig flyttede John med familien til det nybyggede Nymose Huse.

John gik på Mosegårdsskolen, og i sine unge år deltog han bl.a. også i Ungdomsklubbens ‘baller’ og han var kendt som ‘Danse-John’. Han elskede musik og var rigtig god til at synge og danse.

Hjemme havde han en stor spolebåndoptager, hvor han optog al ny musik bl.a. fra radio Luxemburg, og han holdt mest af musikken, når den blev spillet meget højt! Det stoppede han aldrig med.

Han var meget vellidt og havde tit besøg af mange piger bl.a. Pusser. Han fik venskaber for livet dengang.

Han blev udlært som klejnsmed, og arbejdede sådan i mange år. John var også noget af en ‘klunser’, og havde øje for at finde de gode ting.

Han elskede også blomster, havde ‘grønne’ fingre, og han nød at arbejde i haven i sommerhuset ved Vordingborg.

Her var han altid frisk til også at hjælpe naboerne med haven, og han fik mange venner. John lavede bl.a. den flotteste ‘hæk’, som bestod af en meget lang brændestabel.

Han havde desværre en del udfordringer i livet, men bevarede sit gode humør. Da helbredet begyndte at skrante, opholdt han sig mest i sommerhuset.

John døde den 15. december 2001, han blev 57 år gammel.Publiceret 05. november 2019
Opdateret 01. juni 2020