Nekrolog:

Henning har gået sin sidste tur gennem Vangede


Mandag den 25. marts 2008 døde Henning Bonde fredeligt hjemme i sin stol. Henning blev 76 år, og til det sidste bankede hans hjerte for Vangede.

Henning flyttede i 1962 til Vangede på Stolpehøj, og her blev han klar over, at man ikke sådan lige blev betragtet som en ægte Vangede-bo, for som Henning fortæller i Vangede Avis nr 16:

Man skulle have haft fast bopæl i Vangede i mange år, før man fik lov til at gå til bageren efter morgenbrød i sutsko.

Nu var det bestemt ikke sådan, at min kone og jeg blev moppet. Tværtimod. Men vi kendte godt vores status eller mangel på samme.
Men når vi ikke blev moppet, skyldtes det nok, at jeg flyttede ind i en opgang med nogle dejlige udadvendte mennesker. Men på en eller anden måde skulle man altså gøre sig fortjent til at kalde sig Vangede-bo, og det ville jeg for alt i verden gerne. For jeg elskede Vangede.

For mit vedkommende, var det heldet og min store interesse for lystfiskeri, der hjalp mig til at få virkeliggjort min drøm.
Omkring 1970 deltog jeg i Europamesterskabet i havfiskeri ved Strømstad i Sverige. Ved hjælp af det held, der skal til ved sådanne mesterskaber, fik jeg en pighaj på krogen.
Det viste sig ved indvejningen, at det var Europa-rekord for denne art. Jeg blev fotograferet og kom i Villabyernes Blad sammen med hajen.

Det blev min indgang til at blive accepteret borger i Vangede. En dag, hvor jeg desværre ikke var hjemme, ringede det på døren. Udenfor stod to beboere og spurgte efter mig. Da jeg som sagt ikke var hjemme - bad de min kone om at meddele mig følgende:

"Du kan godt sige til din mand, at han for fremtiden gerne må fiske sammen med os!" Stor var min glæde. Og sammen fik vi mange gode fisketure. Og jeg blev Vangede-bo. Henning var i hele sit arbejdsliv typograf på Berlingske Tidende, næsten 40 år blev det til heraf nogle år som tillidsmand samt andre tillidsposter.
Han var i en periode formand for Socialdemokratiet i Vangede, og her var han blandt andet med til at kæmpe for et medborgerhus i den gamle biograf "Villabyerne", det lykkedes desværre ikke.

Selvom Henning havde meldt sig ud af Socialdemokratiet, havde han stadig en stor interesse for det politiske - dog ikke partipolitisk, og han havde jævnligt samtaler med borgmesteren, hvor han fremførte Vangedes ønsker for fremtiden.

Som pensionist blev Henning en flittig fritidsjournalist for Vangede Avis og skrev om lokale begivenheder i sin egen faste klumme "Hennings tur gennem Vangede". På denne måde var Henning med til at fastholde Vangede som en landsby. Henning var et kendt ansigt i Vangede, som vi vil komme til at savne.

Henning har altid rejst meget, og efter hans kone Lilians død i 2005 tog han rundt i verden flere gange om året. Sidste år blev det til en tur rundt om jorden på 21 dage. Henning nød disse ture, og der var altid postkort hjem til Vangede med beretninger fra rejserne.

Henning efterlader sig to voksne børn.

Henning blev begravet torsdag den 3. april kl. 12.00 fra Vangede Kirke.

Allan AndersenLagt på nettet d. 31. marts 2020