Nekrolog:

Mange tak Oscar


Oscar Fiehn blev født 16. februar 1924 og døde den 26. december 2013, 89 år gammel.

Her på avisen har vi haft stor glæde af Oscars beretninger fra hans opvækst i Vangede og især på Brogården, hvor han boede sammen med sine forældre.
Oscar har fortalt om forholdene på Brogården, hvor de boede på bedstefarens gård under forhold, som er en Mortens Koch film værdig. Trods de barske forhold, der blev budt dem, så fik de det bedste ud af tilværelsen.

Jeg husker en sjov historie som Oscar fortale: Som 70 årig deltog han i 70 års jubilæum på Tjørnegårdsskolen. Han fik anvist en plads på balkonen, hvor der også sad andre gæster bl.a. pensionerede lærere. Oscar fald i snak med en noget ældre dame, som han fortalte, at han selv var elev fra 1930 i 1.C. Jamen så har jeg jo været din lærerinde, svarede hun. Jo det var fru Stefansen, som da var over 90 år, men stadig åndsfrisk - kunne huske flere af eleverne.

"Efter ceremonien sagde frøken, at jeg skulle med ned på læreværelset til de tidligere læreres sammenkomst, jeg vægrede mig, men hvem tør sige nej til en 90-årig lærerinde, når man åndeligt talt står med bare knæ, iført matros tøj."

Vi har også haft stor glæde af de fine motiver fra Vangede, Oscar malede efter gamle negativer. Vi siger mange tak for, at du så rigt gav os indblik i din opvækst.

Æret været Oscars mindeLagt på nettet d. 29. marts 2020