"Cykel-" Finn in memoriam

Finn kunne ikke nøjes med at være cykelsmed, når nogen spurgte om hjælp ville han gerne næsten være med til alt, kunstnere fik mulighed for at sælge fra forretningen og han investerede også i nogle håbefulde projekter, og så havde han fået indrettet "Vangedes kulturcenter" i baglokalet - ganske vist uofficielt, og måske var det kun kendt af de indviede.

Det var med Finn som selvskreven ordstyrer der blev udspillet mange diskussioner med folk af vidt forskellige professioner. Både verdens- og kommunesituationen var let at ordne her, ofte med forslag og helt utraditionelle løsningsmodeller.

Heino Døygaard har tidligere fortalt til avisen at nogen helt almindelig cykelsmed var Finn ikke. Altid veloplagt og med en frisk bemærkning til kunderne, som nærmest ikke fik lov at forlade butikken, uden at have taget et bolche fra hans store krukke.
Selvom jeg anses for at være cykelekspert, har der flere gange været tekniske problemer, som Finn kunne hjælpe med, så det rent faglige niveau hos Finn var højt.

Han var egentlig sønderjyde, og i sin fritid var han nærmest bondemand på Midtsjælland, men Finn var en fast bestanddel af Vangede. Hans "kulturcenter" var med til at give bygaden et miljø.

Selvom Finns sygdom gjorde, at vi allerede har savnet Finn i mange år, var det sørgmodig at modtage meddelelsen om Finns død.

Vi takker for hans indsats for et sjovere Vangede.

Finn Wilkenskjeld blev født i 1946 og døde 1. oktober 2019.

Tankerne går til Finns hustru.

Allan Andersen

Lagt på nettet d. 5. marts 2020