Jørgen Ram Pedersen

Tidligere bibliotekar i Vangede er død, 67 år.

Vangedes højt elskede og respekterede bibliotekar var aktiv til det sidste. Han var bl.a. i fuld gang med forberedelser til at deltage i efterårets udgave af cykelløbet Paris-Brest-Paris - et løb han havde fuldført et par gange tidligere.
Det kom som et chok for alle, der en dag først i april fik den besked, at Jørgen var fundet død i sin seng.

Jørgen gik på pension 1.maj 2010 og nåede således kun et enkelt år, hvor han fuldt og helt kunne hellige sig sin familie og venner og kunne dyrke sine mange interesser.

Jørgens afskedsreception på biblioteket var - helt i hans ånd - et åbent arrangement, hvor han kunne blive hyldet som "Vangedes bibliotekar" af både kollegaer, familie og ikke mindst af alle de Vangede borgere og benyttere af biblioteket, som han elskede - og det var så sandelig gengældt.

Jørgen blev ansat på Vangede Bibliotek sidst i 1977. Jørgens arbejde var alle årene præget af høj faglighed og en eminent evne til at formidle den gode bog og af at han tog alle brugere 100 % alvorligt.

Jørgen startede sit virke i Vangede som børnebibliotekar. Mange af de børn, Jørgen servicerede i sit børnebibliotek i 80'erne kom senere tilbage som voksne, med deres egne børn.
De var så glade for at se Jørgen igen, de fortalte om, hvordan Jørgen havde motiveret deres læselyst med sin altid engagerede og kærlige betjening.

De sidste fem år i Jørgens arbejdsliv helligede han sig formidling over for voksne brugere og selvfølgelig med lige så stort engagement.
Jørgen var også med til i 2003 at oprette bibliotekets Turèll-samling.

Jørgen var en bibliotekar med et kald: Han tog ansvar for sit virke og gjorde det med nærvær og kærlighed.

Vi savner Jørgen!

Æret være Jørgens minde
Publiceret 5. november 2019

Tilbage til oversigt