Bendt Knudsen - Død 8/1-2018

Født 1/1-1930

Til minde om Bendt

Mange mennesker kommer gennem vores liv.
Nogen sætter sig godt fast - sådan én var Bendt Goltz Knudsen.

Han var et utroligt varm menneske, som gladelig delte ud af både historier og smil.
Bendt blev gennem årene til en meget personlig ven af os, og vi har nydt mange timer sammen, både i hans lejlighed på Nybrovej og når han traskede helt ned til os på kontoret - de sidste år med sin rollator.
Der er også rigtig mange Vangede-borgere, der har nydt at få en hyggelig og tit sjov snak med Bendt på hans daglige ture rundt i Vangede.
Bendt nød at kunne komme rundt med sin rollator og tog også mange ture rundt i Nymosen.

Når vi spurgte, om han nu havde sin telefon med, hvis han nu fik brug for hjælp, så svarede Bendt, at det behøvede han ikke, for skulle han falde om i Vangede, var der altid en Vangede-borger, der var parat til at hjælpe.

Bendt var en af de rigtige Vangededrenge, født i 1930 og opvokset med lossepladsen, batterifabrikken, grusgraven, og han har dermed været med i en periode, hvor Vangede virkelig har forandret sig.

Bendt, hvis far var kirketjener ved den gamle kirke, er født i det gamle stråtækte hus på Vangede Bygade, som i dag huser Charlotteklubben.
Vi mødte tit Bendt, når han sad oppe på toppen af bakken, kiggede ned på huset og tænkte tilbage til sine drengeår.

For nogle år siden havde vi nogle udflugter til det gamle vandtårn på Ræveskovvej, og da vi fortalte Bendt om det, glødede det i hans øjne, mens han sagde, at det ville han gerne opleve, og med lidt fælles hjælp fik vi både Bendt og rollator op i tårnet- og sikke en skøn tur, vi havde.
Bendt blev vildt overrasket over, at han derfra kunne se hele sit dejlige Vangede, og vi andre fik en masse fortællinger om det, han kunne genkende.

Sammen med sin Ingrid fik han tre piger. Selv om Bendt var lille af statur, syntes han tometer høj når han talte om mine piger.
De sidste år, hvor kroppen ikke altid ville som han ønskede,blev det en fast vending: De passer godt på mig; og man var ikkei tvivl om, at han følte sig i gode hænder hos døtrene.

Bendt har gennem mange år bidraget med artikler og oplysninger til Vangede Avis. I sommeren 2017 fik vi samlet alle desmå historier til én artikel - den kan læses i Vangede Avisnr. 91.

Vi er utroligt kede af, at vi nu ikke har Bendt mere og kommer til at savne ham. Vi vil savne at kunne ringe til ham for at høre om,hvor en bestemt butik lå, men vi vil også savne hans dejliges mil, de varme knus og hans vidunderlige væsen.

Æret være hans minde!

Kærlig hilsen Allan og Susanne.




Publiceret 5. november 2019

Tilbage til oversigt